maandag 15 september 2014

Burgemeester Aboutaleb in het Ommoordse Veld


Onlangs kwam de burgemeester met het nieuwe college van B en W kennismaken bij de Bewonersorganisatie Ommoord. Hij beloofde toen op korte termijn een bezoek te brengen aan het Ommoordse Veld. Ons slotconcert was daarvoor een mooie aanleiding. Samen met zijn echtgenote maakte hij kennis met muzikaal talent uit onze wijk en met een groep bewoners die dat, zoals uit de reacties bleek, zeer op prijs stelden.

Na het concert maakte de werkgroep Ommoordse Veld Open & Groen met de burgemeester en zijn vrouw een wandeling door het Ommoordse Veld. Wij vertelden iets over het veenweidelandschap en het parkachtige middendeel, door de architect ontworpen als een operadecor. De burgemeester merkte de vele hoogteverschillen in de waterstanden op die door stuwtjes goed geregeld worden. Hij toonde zich een groot voorstander van het bewaren van het groene karakter van dit soort gebieden en begreep heel goed waarom de bewoners van Ommoord zo zuinig zijn op dit stukje historisch landschap. Hij adviseerde ons om bij de gebiedscommissie aan te kaarten dat het Ommoordse Veld een beschermde status moet krijgen. Er zijn op dit moment absoluut geen plannen om te bouwen in het groen. Zeker niet als dat groen meer dan 6 m beneden de zeespiegel ligt. Men richt zich nu helemaal op verdichting van de stad waar alle infrastructuur al aanwezig is. Maar je weet nooit wat in een verre toekomst weer gaat spelen.

Het advies van de burgemeester sluit aan bij onze doelstellingen. Het beschermen van het gebied is het voornaamste doel van onze werkgroep. Verder organiseren we diverse activiteiten als wandelingen of concerten om zoveel mogelijk mensen naar het Ommoordse Veld te lokken en zo de betrokkenheid van de bewoners zo groot mogelijk te maken.

Wij vonden het heel bijzonder dat de heer en mevrouw Aboutaleb zo uitgebreid de tijd hebben genomen voor hun kennismaking met het Ommoordse Veld. We zijn het dan ook helemaal eens met de woorden van een buurtbewoner tegen de burgemeester: "Je doet het hartstikke goed joh!"

Kijk op onze facebookpagina voor meer foto's van alle evenementen van dit seizoen.

Geen opmerkingen: