vrijdag 25 augustus 2017

Wat doet de gemeente Rotterdam aan het beheer van het Ommoordse Veld? Op excursie met Stadsbeheer


In het kader van de Rotterdamse Parkenmaand vindt er een excursie in het Ommoordse Veld plaats onder leiding van Jino Huiberts van Stadsbeheer. Jino geeft tekst en uitleg over het  ecologisch beheer van het park. Wat betekent ecologisch beheer eigenlijk? Het is in elk geval de bedoeling om daarmee de
biodiversiteit in de stad te vergroten. Zo wordt bijvoorbeeld het gras minder vaak gemaaid dan vroeger. Daardoor groeien er meer bloemen in de bermen en zijn die aantrekkelijker voor bijen, vlinders, andere insecten en vogels. Om soortenrijkdom te bevorderen worden woekeraars als braamstruiken regelmatig flink gesnoeid. Jammer van de bramen, maar wel noodzakelijk onderhoud. Er worden houtwallen gemaakt als schuilplaats voor vogels en kleine dieren, er is een paddenpoel aangelegd voor kikkers en padden.
Heeft u ook op het journaal gezien dat veenweidegebied zoveel CO2 uitstoot en wilt u wel eens weten wat je daartegen kunt doen? Of heeft u anderen vragen of opmerkingen over het ecologisch beheer door Stadsbeheer ga dan vooral mee op maandag 4 september.  
We starten om 19.00 uur bij het hek van kinderboerderij De Blijde Wei. De kinderboerderij is te bereiken vanaf de President Wilsonweg via het Kikkerpad.
 

Geen opmerkingen: