vrijdag 31 augustus 2018

Laatste zondagmiddagconcert van deze zomer en wandeling met Jino Huiberts van Stadsbeheer


Zondag 9 september is het laatste zondagmiddagconcert op De Blijde Wei. Onder de kap van de hooiberg speelt dan een harmonieorkest van wel 40 man/vrouw. Een orkest van deze omvang trad nog niet eerder bij ons op. Het is Orkestvereniging Wilton, in deze omgeving vooral bekend van het festijn “Van smartlap tot opera” in Crooswijk op de Koeweide. OKV Wilton werd in 1925 opgericht als harmonie van de voormalige werf Wilton-Fijenoord, hun thuisbasis is Schiedam. Zij spelen in de hoogste divisie van Nederlandse harmonieorkesten.

Op 9 september brengen zij een gevarieerd programma ten gehore, van opera tot filmmuziek van James Bond.
Het concert begint, zoals u inmiddels gewend bent, om 15.00 uur en duurt tot ongeveer 16.00 uur. Het is gratis toegankelijk dankzij een bijdrage van de gebiedscommissie van Prins Alexander. De Blijde Wei bereikt u met ov of de auto via de President Wilsonweg en het Kikkerpad. Met de fiets kunt u ook langs de Rotte fietsen. De vrijwilligers van de Werkgroep Ommoordse Veld Open & Groen zullen hun best doen om zoveel mogelijk stoelen en banken klaar te zetten. Als u een handje wilt helpen, zijn we daar blij mee en uw eigen stoel meenemen mag natuurlijk ook. Niet alle leden van de werkgroep zijn beschikbaar voor het klaarzetten van de stoelen, want voor het concert is er ook nog een interessante wandeling in het weiland naast de kinderboerderij. Jino Huiberts van Stadsbeheer zal daar een toelichting geven op de plannen voor het ecologisch beheer van de velden ten westen van de Blijde Wei die onlangs onder beheer zijn gekomen van Stadsbeheer. Het idee is dat het bloemrijke weiden worden met een grotere biodiversiteit en een struinpad erdoorheen. Bij dit beheer zal ook een schaapskudde worden ingezet. Regelmatige bezoekers van het Ommoordse Veld hebben eind augustus al kunnen genieten van een grote kudde schapen in de weilanden.

Wilt u mee met Jino? Om 13.30 uur wordt verzameld bij het hek van het ‘nieuwe’ weiland, aan het eind van het wilgenlaantje bij de paardenstal. Het wordt struinen, dus doe niet uw mooiste schoenen aan. Meer inlichtingen via ommoordseveld@upcmail.nl.

 


Geen opmerkingen: