maandag 7 oktober 2019

Klimaatpaal weer op zijn plek

de paal staat weer op zijn plek
Afgelopen vrijdag fietste ik langs het klimaatbosje en zag naast de weg de klimaatpaal liggen tussen spullen die opgebaggerd waren uit de sloot. De paal had al enige tijd in het water gelegen. Kennelijk zijn hier vandalen aan het werk geweest. Het klimaatbosje, drie walnootbomen,  is op 21 november 2008 geplaatst door bewoners en deelgemeentebestuurders. Het Ommoordse Veld was destijds gekozen tot mooiste groene plekje van de deelgemeente, daarom mochten wij iets kiezen om te planten in het Ommoordse Veld en dat werd het klimaatbosje. De Stichting Landschapsbeheer Nederland gaf ons de klimaatpaal erbij.
Het klimaatbosje heeft het moeilijk op de plek onderaan de dijk, maar dat past goed bij hoe het nu met het klimaat gaat. De paal heeft schade geleden en ziet er nu minder mooi uit, maar de boodschap is gelukkig nog leesbaar. Die is nu nog meer actueel dan toen:

hier

Dit is een klimaatbosje. Deze bomen zijn op dit moment bezig CO² te binden. Dit is hard nodig, want CO² uitstoot is een belangrijke oorzaak van klimaatsverandering.
De 12 Provinciale Landschappen en Landschapsbeheer Nederland werken hier aan de oplossing van het klimaatprobleem. En wat doet U?”


 Vrijdag aan het eind van de middag ontdekte ik de schade, zaterdag via internet gemeld bij 14010. Tot mijn verbazing stond er maandagmorgen om kwart voor 9 iemand van de gemeente voor de deur die de paal er weer vlug ingezet heeft. Wat een service!






Geen opmerkingen: