zondag 13 mei 2012

Eerste zondagmiddagconcert zeer geslaagd

Vandaag vond het eerste zondagmiddagconcert plaats op De Blijde Wei. De medewerkers van de kinderboerderij hadden een prima plek verzorgd onder de kap van de hooiberg met banken om op te zitten en een tent als bescherming voor regen of felle zon. Die tent was vandaag niet echt nodig, het weer was prima, droog met af en toe een zonnetje en niet te warm.
De belangstelling overtrof onze verwachtingen, er waren zo'n 200 bezoekers op het concert afgekomen. Er waren buurtbewoners die nog nooit eerder op de kinderboerderij geweest waren en zich verbaasden dat het er zo mooi was.
Henk Koedijk, dagelijks bestuurder van de deelgemeente Prins Alexander, sprak een openingswoord en lichtte toe waarom de deelgemeente dit soort bewonersinitiatieven graag ondersteunt.
De muziek van de Klezbez viel zeer in de smaak bij het publiek, hun enthousiasme werkte aanstekelijk.
De sfeer zat er goed in. Het was gezellig, echt een gelegenheid om elkaar te ontmoeten. Mensen kenden het Festival van de Romantische muziek in het park en vonden het leuk dat er nu bij ons in Ommoord ook eens zoiets gebeurde. 

Het Ommoordse Veld liet zich van zijn mooiste kant zien, prachtig in het voorjaarsgroen met overal de witte schermen van het fluitenkruid. Het was een idyllisch plaatje. Af en toe deden de dieren ook een duit in het zakje, vooral de pauw liet zich horen.
Wij gingen heel tevreden naar huis en hopen dat ook bij de volgende concerten de weergoden ons zo gunstig gezind zullen zijn. De muziek zal zeker de moeite waard zijn. We kijken uit naar 10 juni, Hava-Hava zal dan wereldmuziek ten gehore brengen.

Geen opmerkingen: