zondag 3 juni 2012

Op zondagmiddag 10 juni treedt Hava Hava op in het Ommoordse Veld onder de kap van de hooiberg op De Blijde Wei. Hava Hava is een heel bijzonder ensemble dat bestaat uit Serdar Demirbas (Turkse saz, zang en Indiase tanpura), Cora Greevenbosch (Indiase bansurifluit en klassieke dwarsfluit), Marianne Noordink (Arabische en Turkse neyfluit, klassieke dwarsfluit en percussie), Jornt Duyx (basgitaar, percussie, componist), Liesbeth Vreeburg (harp). Pasha Karami (tombak=percussie-instrument uit Iran) speelt op 10 juni ook mee. Deze musici, die allen een conservatoriumopleiding achter de rug hebben, verkennen de tradities van de Turkse en de Indiase muziek. Zij spelen een breed en toegankelijk repertoire van eigen composities tot Turkse volksmuziek en Indiase Bollywoodmuziek. Wij verwachten dat hun muziek velen aan zal spreken.
Cora Greevenbosch groeide op in Ommoord, zij treedt ook regelmatig op in de Open Hof Kerk. Serdar is getrouwd met Cora's zus en woont met vrouw en kind aan de rand van het Ommoordse Veld. Net als bij de andere zondagmiddagconcerten is er dus sprake van talent uit Ommoord zelf.

Kom allen naar de Blijde Wei op zondag 10 juni om 15.30 uur. Toegang is gratis, dankzij de financiƫle steun van de deelgemeente Prins Alexander


Geen opmerkingen: