donderdag 26 juli 2012

Drakenbootrace op de kanovijver

Op de kanovijver in het Ommoordse Veld wordt niet vaak gevaren, maar op zaterdag 8 september zal dat heel anders zijn. Sonor/Opbouwwerk Ommoord organiseert die dag een drakenbootrace op de vijver. 16 teams zullen om de eer strijden de Eerste Ommoordse drakenbootrace te winnen.
Een drakenboot is een kleurrijke boot, uitgerust met een drakenkop en -staart. 8 peddelaars moeten techniek, timing en kracht combineren om het parcours van 200m lengte het snelst af te leggen. De drummer geeft op de boeg het ritme aan met opzwepende begeleiding. De stuurman wordt geleverd door de organisatie Dragon Events om aanvaringen te voorkomen.
Iedereen die boven de 13 is en een zwemdiploma heeft, kan zich inschrijven met een team. Meld je aan bij SONOR/Opbouwwerk Ommoord, John Mottweg 122, 3068 ZT Rotterdam, 010-4200404.
Deelname is gratis, dus doe mee met je straat, je club of je hele familie, het wordt een spectaculair gebeuren!
Het begint om 11.00 uur en is om 17.00 uur uiterlijk afgelopen. Elk team krijgt eerst een korte instructie en vaart daarna in elk geval twee races. Vervolgens is er een halve finale en een finale.

Geen opmerkingen: