dinsdag 18 september 2012

Noten aan klimaatbosje in Ommoordse Veld

In 2008 werd het Ommoordse Veld verkozen tot mooiste groene plekje van Prins Alexander. Als aandenken daaraan kozen wij voor een klimaatbosje dat werd geplant bij de westelijke oprit naar de Rotte, onder aan de dijk.
Een klimaatbosje vraagt op symbolische wijze aandacht voor het klimaatprobleem. Het bestaat uit minimaal drie walnootbomen. De keuze voor de walnootboom in klimaatbosjes is gemaakt omdat het een echte gebruiksboom is die de aandacht trekt, men kan er walnoten onder gaan rapen. De bomen zouden het CO2 goed binden. Bij een klimaatbosje hoort een informatiepaal die mensen aanzet tot nadenken wat zij zelf doen aan het oplossen van het klimaatprobleem.
Op de plek onder aan de dijk hadden de bomen het van het begin af aan moeilijk, heel langzamerhand beginnen zij een beetje aan te slaan. Eén van de drie doet het duidelijk beter dan de andere. In deze boom hangen dit jaar voor het eerst vruchten. Rapen zal moeilijk zoeken worden in het lange gras, maar we zijn blij dat de bomen nu al vruchten dragen. We hadden dat pas na een jaar of zes verwacht.

Geen opmerkingen: