zondag 12 mei 2013

Eerste concert van dit jaar

Dit jaar organiseren wij voor de tweede keer een serie zondagmiddagconcerten op De Blijde Wei. Zij vinden plaats op de tweede zondag van de maand om 15.00 uur van mei tot september.
De reeks van dit jaar werd geopend door twee in Ommoord zeer bekende koren: Kindercantorij Open Hof en koor Hemelsbreed. Zij zongen los van elkaar een aantal liederen en samen brachten zij de prachtige voorstelling Captain Noah and his floating zoo, een eigentijdse versie van het zondvloedverhaal.
Het was wel even wennen voor de koren, zo'n concert in de open lucht waar een pauw en een schaap rustig mee gaan doen. Maar dat heeft ook zijn charme Iedereen heeft ervan genoten, koor en publiek. Ondanks het koude weer met donkere wolkenluchten was er veel belangstelling voor dit optreden. Vooral de kinderen vertederden het publiek, maar ook Hemelsbreed en de solisten oogsten veel bewondering.
De concerten worden mogelijk gemaakt door de deelgemeente Prins Alexander. Bestuursvoorzitter Frans van der Hilst was aanwezig om de serie te openen. Hij was onder de indruk van het talent dat in onze deelgemeente aanwezig is.
Het volgende concert, op 9 juni, wordt ook heel bijzonder. Kamerorkest Touché brengt dan een klassiek repertoire ten gehore. Dat wilt u vast niet missen!

Geen opmerkingen: