zondag 11 mei 2014

Eerste zondagmiddagconcert helaas verregend.

De afgelopen dagen keken we met veel spanning naar de weerberichten, het zag er niet goed uit voor het concert. Samen met Touché en de kinderboerderij hebben we gisteren nog uitgebreid gekeken naar de alternatieven. Als het weer te slecht was en er te weinig beschutting was, kon het concert niet doorgaan. De strijkinstrumenten van Touché zijn daarvoor te kwetsbaar. Vanmorgen om 12.30 uur zou het orkest een beslissing nemen.
De buienradar leek rond 15.00 uur een droog moment te voorspellen, dus men wilde het er op wagen. Touché had zich, net als wij, op dit concert verheugd en zich er speciaal op voorbereid.
De Blijde Wei had juist voor dit seizoen zeilen aangeschaft om de kap dicht te kunnen maken aan drie kanten en er waren ook tenten voor de toeschouwers. Uiteindelijk lukte het door de harde wind niet om de zeilen en de tenten te installeren.

Zo kon het gebeuren dat we op deze website om 12.30 uur publiceerden dat het concert doorging en om 14.00 uur dat het toch geen doorgang kon vinden. Hiervoor onze excuses.
Er was toch een twintigtal mensen voor het concert naar De Blijde Wei gekomen. Touché heeft in de overvolle herberg De Groene Kikker enkele nummers gespeeld. Het was niet zoals gepland, maar de sfeer onder de aanwezigen was heel gezellig.
Voor onze werkgroep is het een aandachtspunt wat we kunnen doen bij deze omstandigheden. In de afgelopen twee seizoenen hebben we ook wel eens zorgen gehad over het weer, maar het is eigenlijk altijd meegevallen. We gaan daar over denken, goede suggesties zijn altijd welkom.

Op de Blijde Wei was Loek Ernst, vicevoorzitter van de gebiedscommissie Alexander aanwezig om de concertserie van dit jaar te openen. Hij prees het initiatief. De gebiedscommissie zal zich de komende jaren zeker inzetten om dergelijke initiatieven van bewoners doorgang te laten vinden.

Geen opmerkingen: