zondag 8 juni 2014

I Fiati op De Blijde Wei

Vandaag was het tweede concert in de serie zomerzondagmiddagconcerten op De Blijde Wei. Vanmorgen waren er nog buien, maar gelukkig werd het een stralende pinksterdag. De zon scheen zelfs zo fel dat we samen met het team van de Blijde Wei grote partytenten hebben opgezet om het publiek tegen al te felle zon te beschermen. Wie daar niet onder paste, nam al gauw zijn stoeltje op om ergens een plekje in de schaduw op te zoeken.
Voor I Fiati, een dubbel blaaskwintet, was het een nieuwe ervaring om een concert te geven op een kinderboerderij. Af en toe eiste de pauw een solo op, maar dat maakt de sfeer wel authentiek. I Fiati speelde werken van Françaix en Poulenc, twee Franse componisten uit de vorige eeuw.  Geen overbekende werken, maar het publiek reageerde enthousiast. Er was deze keer weer veel publiek aanwezig, geen stoel bleef onbezet. Na afloop hielp iedereen mee om de stoelen weer netjes in de trolleys op te bergen. dat is fijn, zo is het echt voor Ommoord en door Ommoord.

13 juli is het volgende concert. Het Standard Jazz Quintet brengt dan jazzmuziek die velen bekend in de oren zal klinken.

Geen opmerkingen: