zondag 7 juni 2015

Prachtig concert op De Blijde Wei


Zondag 7 juni vond het tweede concert in de serie zomerzondagmiddagconcerten op de Blijde Wei plaats. Deze keer met het Hofstads Strijkersensemble, jonge mensen voor het merendeel nog geen 18 jaar oud, allen zeer talentvolle musici. Naast de 14 strijkers was er een soliste op dwarsfluit, Vera Koster. Allen spelen zij ook in het Hofstads Jeugdorkest, een symfonieorkest van ongeveer 65 leden variƫrend in leeftijd van 14-25 jaar. Dit orkest speelt komende zaterdag 13 juni in de Doelen in de finale van het Nationale Concours voor Jeugdorkesten. Zij nemen het op tegen het Amersfoorts Jeugdorkest. Als het hele orkest net zo mooi speelt als deze groep strijkers gaan zij zeker de finale aanstaande zaterdag winnen.

De Hofstad is uiteraard Den Haag, maar de bassist van het strijkersensemble deed zijn maatschappelijke stage op kinderboerderij de Blijde Wei en wilde daar ook zijn muzikale talenten wel eens laten horen.
Dat is heel goed gelukt. Onder leiding van Harry van der Meer brachten zij muziek ten gehore van Mendelssohn, Bach en Bruch. Het is bijna niet te geloven dat Mendelssohn de symfonie die gespeeld werd, componeerde op 12-jarige leeftijd. Een passend stuk dus voor een jeugdorkest.

Het was weer een heerlijke middag: prachtig weer, prachtige muziek en een sfeervol decor met geiten die af en toe tot ieders plezier hun steentje bijdroegen. Op 5 juli zijn we er weer, noteer die datum vast in uw agenda. In het kader van North Sea Round Town is het thema dan jazz. de Blue Moonday Big Ban van de SKVR zal dan voor ons optreden. We hopen weer op zo’n stralende dag.

Geen opmerkingen: