zondag 14 augustus 2016

Alweer een zeer geslaagd concert in het Ommoordse Veld


Het leek wel een Italiaans dorpspleintje op de Blijde Wei. Onder de kap van de hooiberg speelde het trio Lumayna zonder versterking Italiaanse muziek. Het publiek zat er direct omheen wat een intieme sfeer gaf.  Lumayna liet ons kennismaken met filmmuziek, jazzachtige nummers en romantische Italiaanse liedjes. Verrassend anders en heel mooi gebracht. Vooral de Italiaanse zangeres wist het publiek heel enthousiast te krijgen. Het publiek riep na afloop in koor om een toegift, die ook graag gegeven werd.

 

Het is dit jaar voor de vijfde keer dat de werkgroep Ommoordse Veld de serie zomerzondagmiddagconcerten organiseert. Wij mogen ons verheugen in een toenemende belangstelling. Elk jaar weten meer mensen van de concerten en komen er meer toeschouwers. Ook deze keer weer waren de stoelen tot de laatste plaats bezet en moesten wij nog alle banken van de Blijde Wei aanslepen. Gelukkig helpt iedereen tegenwoordig met opruimen, zodat het voor de vrijwilligers van de werkgroep ook nog te overzien blijft.

De concerten kunnen georganiseerd worden door subsidie van de gebiedscommissie Prins Alexander (voorheen de deelgemeente). Gebiedscommissieleden komen ook altijd kijken en zien dat dit bewonersinitiatief daadwerkelijk bijdraagt aan de sociale cohesie in de wijk. Dat wordt gewaardeerd. Zolang er een gebiedscommissie is in Prins Alexander hopen wij onze concertseries dan ook te kunnen voortzetten.

In ons programma proberen wij altijd veel variatie aan te brengen, zodat er voor elk wat wils is. Het laatste concert van deze zomer is op 11 september, dan brengt een jeugdig strijkorkest een licht klassiek programma. We zijn vast gaan luisteren en het is ook weer heel mooi!

 

Geen opmerkingen: