dinsdag 11 augustus 2020

Prachtig concert op een warme zomerdag


Op 9 augustus speelde Duo Flamenco Light op het zondagmiddagconcert op De Blijde Wei. Het was warm, ruim boven de 30 graden. Te warm voor enkele oudere bezoekers die dat heel spijtig vonden. Behalve met de coronamaatregelen moesten we nu eveneens rekening houden met het nationale hitteplan. Dus alle stoelen voor mensen die niet tot één huishouden behoren op 1.5 m en ook alle stoelen in de schaduw vanwege de hitte. Dat was een hele uitdaging voor onze werkgroep. We hebben dat opgelost door het gitaarduo onder een grote parasol te plaatsen zodat we de kap van de hooiberg vrij hadden om bezoekers onder te zetten. Met twee partytenten en een groot stuk waar altijd al schaduw is, konden we de ruim 100 bezoekers allemaal een verantwoord plekje bieden.

Antoinette Roetgerink, lid van de gebiedscommissie, sprak een openingswoord. Wij krijgen de financiën voor deze concerten van de gebiedscommissie. Het is fijn als zij met eigen ogen kunnen zien dat dat geld goed besteed is. Zeker nu in coronatijd vertellen bezoekers hoe ze genieten van de concerten en het er even uit zijn.

Antoinette maakte ook mooie foto’s en een filmpje dat te zien is bij Open Rotterdam en op You Tube. Hier een link naar Open Rotterdam en het filmpje op You Tube:
https://www.openrotterdam.nl/concerten-op-de-blijde-weide-in-ommoord-een-succes/nieuws/item?1163684


Voor wie er niet bij kon zijn is wel te zien dat de muziek van Kambiz en Abdel zeer in de smaak viel bij het publiek. Meezingen mocht!

Geen opmerkingen: