zondag 17 juni 2007

Handtekeningenactie

12 juni is op de oprichtingsvergadering afgesproken de rest van de week te besteden aan het verzamelen van handtekeningen van mensen die de actie ondersteunen. Iedereen die aangesproken wordt, blijkt graag te willen tekenen. Bijna niemand was op de hoogte van de bouwplannen, zonder uitzondering is men er fel op tegen: ouderen die er graag wandelen, kinderen die er spelen of sporten, hondenbezitters, scholen die er hun buitensportlessen geven.
Op zaterdagavond hadden we ongeveer 1200 handtekeningen. Waarschijnlijk komt het voorstel niet in juni in de gemeenteraad en kunnen wij nog even doorgaan met het verzamelen van handtekeningen. De animo is zeer groot. Op 6 juli hebben we al 1600 handtekeningen en vele telefonische steunbetuigingen en e-mails. We gaan door!

2 opmerkingen:

Hans Gleijm zei

Hierbij ondersteun ik van harte de actie tegen het bouwen op het Ommoordse veld. Deze groene long moet onbeschadigd blijven voor het welzijn van heel Ommoord / (Noord) Rotterdam. Bij dezen zet ik mijn handtekening. Als ik dit dien te herhalen met een 'echte' handtekening dan graag een berichtje.
Hans Gleijm,
Rotsheide 12
3069LG R'dam
0104551585

Louis zei

Hierbij wil ik deze actie graag ondersteunen.

Wij wonen bijna 30 jaar in Ommoord en zouden het diep treurig vinden als er op het Ommoordse veld ook al huizen gebouwd zouden gaan worden.Het is in de loop van de jaren een prachtig stukje natuur geworden en dat MOET zo blijven.
Het is heel belangrijk voor kinderen die via het ommoordse veld naar de kinderboerderij gaan om de natuur te leren kennen en te leren respecteren.Ook genieten veel ouderen van dit stukje natuur, en genieten van de paarden, koeien, soms ezeltjes, vogels en waterdieren.
Trouwens, ! Ommoord wordt al vol genoeg gebouwd.Sinds dat ik met de VUT ben geniet ik bijna dagelijks van dit stuk natuur.