zondag 17 juni 2007

Raadsleden op bezoek

PvdA op bezoek bij "Ommoordse Veld open en groen"

Vrijdag 15 juni brachten Duco Hoogland en Tom Harreman, fractiewoordvoerders van de PvdA op het terrein van woningbouw en ruimtelijke ordening, een bezoek aan het Ommoordse Veld. Zij hebben dartelende veulens en roodbonte koeien gezien in dit landelijke stukje van de stad, dat ze helemaal niet kenden. Wij hopen dat ze begrepen hebben hoe waardevol dit prachtige gebied is voor alle inwoners van Ommoord.

2 opmerkingen:

Louis zei

Wij wonen bijna 30 jaar in Ommoord en zouden het diep treurig vinden als er op het Ommoordse veld ook al huizen gebouwd zouden gaan worden.Het is in de loop van de jaren een prachtig stukje natuur geworden en dat MOET zo blijven.
Het is heel belangrijk voor kinderen die via het ommoordse veld naar de kinderboerderij gaan om de natuur te leren kennen en te leren respecteren.Ook genieten veel ouderen van dit stukje natuur, en genieten van de paarden, koeien, soms ezeltjes, vogels en waterdieren.
Trouwens, ! Ommoord wordt al vol genoeg gebouwd.Sinds dat ik met de VUT ben geniet ik bijna dagelijks van dit stuk natuur.

Philip zei

Wat de gemeente Rotterdam mankeert weet ik niet. Er bestaat een goed bestemmingsplan voor Ommoord waar alles tot op de centimeter is geregeld en vastgelegd en dat willen ze nu, uit winstoogmerk, in de prullenbak dumpen.
Steeds meer grond blijkt "geschikt" voor woningbouw.