zaterdag 27 september 2008

Prijzen fotowedstrijd.

Op deze stralende herfstdag hadden veel inwoners van Ommoord zich verzameld op de Kinderboerderij De Blijde Wei voor de prijsuitreiking van de fotowedstrijd. Foto's uit de geschiedenis van Ommoord kwamen het eerst aan de beurt. De historische commissie van de bewonersvereniging "Heide-Bes" liet ons zien hoe het hier vroeger was.
Daarna was het woord aan de jury (Paul Paulusma, Peter Postmus en Wouter Baumann). De juryvoorzitter vertelde hoe moeilijk het was geweest om een keuze te maken uit de vele mooie foto's. Er werd veel overlegd, er werden punten gegeven aan de beste tien en uiteindelijk kwam als mooiste foto uit de bus de foto van mw. A.L. van Peski van de heuvel met boterbloemen op de voorgrond.
Door het Groenjaar werd een ansichtkaart van deze foto gemaakt, de winnaar kreeg een stapel van deze kaarten, anderen kunnen de kaart ophalen op het Stadskantoor, bij het Infopunt van de BOO of op de kinderboerderij.
Tweede werd mw. Wasbauer met wilgen in het fluitenkruid.
De derde plaats was voor J.C. Jorem met een fraai gezicht op de paarden in de wei. Vierde werd W. Roos, met een foto van het wilgenlaantje na een regenbui. De juryvoorzitter Paulusma legde in zijn rol als portefeuillehouder Beheer Buitenruimte uit dat niet alle wateroverlast altijd te voorkomen is , maar dat er nu een deelgemeentelijk waterplan is waar ook dit laaggelegen gebied van profiteren zal.

De laatste prijswinnaar was mw. N. Moret met een prachtig sneeuwlandschap. De eerste drie prijswinnaars ontvingen een boek, de nummers 4 en 5 een postzegel (kan echt op een brief!) die we hadden laten maken met hun foto erop.
Alle foto's, ook die van de niet-prijswinnaars, zijn nog even te bewonderen op de kinderboerderij. We hopen er t.z.t. een goede plek voor te vinden.
De bijeenkomst werd met een gezellige borrel afgesloten.

1 opmerking:

Myranda Mulder, opbouwwerk Ommoord zei

Gefeliciteerd met deze fantastische winnaar! Het zal niet gemakkelijk geweest zijn om te komen tot een winnaar. Er waren zoveel mooie foto's ingestuurd.

met vriendelijke groeten
Myranda Mulder
opbouwwerk Ommoord