donderdag 9 oktober 2008

Ommoordse Veld mooiste groenplekje van Prins Alexander!

Tijdens een bijeenkomst bij de deelgemeente over de stand van zaken m.b.t. de Groenvisie Prins Alexander werd vandaag bekendgemaakt wat de bewoners verkozen hebben tot mooiste groenplekje van Prins Alexander. Het Ommoordse Veld bleek verreweg het meeste stemmen verzameld te hebben. Wij wisten al de waardering voor het Ommoordse Veld groot is, maar met zo'n openlijke bevestiging zijn wij natuurlijk heel gelukkig.
Wij hebben, uit handen van Paul Paulusma, portefeuillehouder buitenruimte van de deelgemeente, een cheque gekregen ter waarde van 600 euro. 500 euro van de deelgemeente en 100 euro van tuincentrum Ommoordsehof. De bedoeling is dat we voor dit geld bij het tuincentrum iets uitzoeken wat bijdraagt aan het genieten van de natuur in het Ommoordse Veld. Maandag komt de werkgroep bijeen, dit is een leuk punt voor op de agenda. Voor ons als werkgroep is deze prijs een stimulans om door te gaan.
De deelgemeente presenteerde tevens de stand van zaken t.a.v. de Groenvisie. De bewoners in alle wijken zijn gehoord. Naar hun wensen is goed geluisterd. Met deze wensen en de stedelijke en deelgemeentelijke beleidskaders in het achterhoofd is men bezig een Groenvisie op te stellen. In december wordt die gepresenteerd aan het bestuur van de deelgemeente. In januari ligt de visie ter inzage bij de stadswinkel en bij de bewonersorganisaties. Daarna vindt besluitvorming plaats in de deelgemeenteraad.

Geen opmerkingen: