woensdag 13 januari 2010

Eerste monitorbijeenkomst MOP

De monitorgroep rond de MOP is op 12 januari voor het eerst bijeen geweest. Als werkgroep Ommoordse Veld Open & Groen nemen wij deel aan die groep. De MOP wordt tot nu toe niet veel gebruikt, gezien het koude weer is dat niet zo verwonderlijk. De Nordicwalkinggroep laat weten dat schuilen voor de regen niet zoveel zin heeft, je blijft niet droog op deze plek.
Geluidsoverlast is er tot nu toe niet geweest. Er ligt wel eens wat zwerfvuil, terwijl de prullenbakken toch nooit vol zijn. Buurtbewoners storen zich echter vooral aan de foeilelijke graffiti op de MOP. Dat zelfs het bord met het gedicht van Deelder nu is volgespoten, getuigt wel van heel weinig respect. Bewoners van de Söderblomplaats die hun huis willen verkopen, merken dat aspirant-kopers niet gecharmeerd zijn van het uitzicht op de MOP.
Ideeën om dit probleem aan te pakken zijn bijvoorbeeld het beplanten van de buitenkant van de MOP met klimop. Dat is groen en geeft meteen enige beschutting tegen de wind en regen. Er moeten wel gaten voor geboord worden in het beton dat om de MOP ligt. De binnenkant van de MOP zou door een graffitikunstenaar in een passende stijl en kleur vormgegeven kunnen worden. De ervaring leert dat dit illegale spuiters op een afstand houdt.
Buurtbewoners die echt uitgekeken zijn op de lelijke tags kunnen natuurlijk ook een groene spuitbus kopen en de MOP weer groen spuiten!

Geen opmerkingen: