zondag 31 januari 2010

Zwaluwtil staat


De zwaluwtil is geplaatst op de kinderboerderij. Rien van der Vorm, voorzitter van Natuur- en Vogelwacht Rotta, heeft hiervoor gezorgd. Op de website van Rotta is te zien hoe hij zich in de bak van een graafmachine naar boven laat hijsen om alles netjes op zijn plaats te krijgen.
Het plaatsen was nog geen eenvoudige onderneming. De til is heel zwaar en moet stevig verankerd worden. Eerst moest er een grondplaat ingegraven worden om de paal op vast te zetten. De maten die op papier aangeleverd waren bleken niet te kloppen met de werkelijke maatvoering. Er moesten dus nieuwe gaten geboord worden. De plaatsing moest uitgesteld worden.
Woensdag 25 januari werd een tweede poging ondernomen (de foto's ziet u op de site van Rotta). Nu ging het beter. Alleen toen de hele klus geklaard was en de graafmachine net het terrein wilde verlaten, kwam er nog een bezorgdienst het terrein oprijden met twee platen voor aan de onderkant van de til. De graafmachine kon weer terug om de onderplaten tegen de bodem van de til te monteren. Helaas klopten ook hier de voorgeboorde gaten niet en waren er ook onvoldoende bouten meegeleverd. Tijdelijk is het vastgezet. Rien zal nog een keer omhoogklimmen om het beter te doen. Maar: het ziet er prachtig uit!

Geen opmerkingen: