maandag 8 februari 2010

Opening eerste Rotterdamse huiszwaluwtil

20 februari wordt een drukke dag in het Ommoordse Veld. 's Morgens kan er een natuurwandeling gemaakt worden o.l.v. Theo van der Hart en Paul Winckers (zie eerder bericht), 's middags is er van 13.00-15.00 uur een activiteit rond vogels voor kinderen op de kinderboerderij. In elk geval staat vetbollen maken en pindaslingers rijgen op het programma.
Tijdens die activiteit staat ook de opening van de zwaluwtil op het programma. Peter Pieterse, lid van het dagelijks bestuur van de deelgemeente Prins Alexander, zal de symbolische onthulling verrichten.
Bijna een jaar geleden heeft de Werkgroep Ommoordse Veld Open & Groen een bewonersinitiatief ingediend voor het plaatsen van de til. Aanleiding was een artikel in het blad van de Vogelbescherming over de eerste zwaluwtil die in februari 2009 was geplaatst in Biddinghuizen. Wij zijn niet de enigen die enthousiast zijn geworden. Binnen een jaar staan er al 15 huiszwaluwtillen in Nederland, dit ondanks het feit dat het een vrij kostbaar object is. Zoetermeer heeft de primeur in Zuid-Holland, maar in Rotterdam zijn wij uniek. Wij hopen met deze til een oplossing te bieden voor de woningnood onder de huiszwaluwen en ze blijvend te behouden in het Ommoordse Veld.

Geen opmerkingen: