zondag 5 september 2010

Presentatie Alexanderwandeling, de Rotterdamse veenweideroute


De Werkgroep Ommoordse Veld Open & Groen heeft samen met het NIVON Rotterdam, Wollefoppengroen & Co, het Wijknatuurteam Alexander en de vrijwilligers van de Wijktuin Ommoord een wandelroute uitgezet. Een wandeling die de Wijktuin Ommoord en het Ommoordse Veld verbindt met de Rottezoom, de Nessepolder, het Wollefoppenpark, het natuurgebied aan de Zevenhuizerplas en de groengebieden in de wijk Zevenkamp. De routebeschrijving bevat wetenswaardigheden over landschap en historie. De route is naar wens geheel of in delen te lopen.

Om de wandelroute mogelijk te maken dienden de initiatiefnemers een WIJKIDEE in bij de deelgemeente Prins Alexander. Op dit bewonersinitiatief is positief gereageerd. Belangstellenden kunnen daardoor tegen bescheiden betaling (€1,-) over de wandelroute beschikken. Op vrijdag 17 september wordt de nieuwe NIVON-wandelroute gepresenteerd op de kinderboerderij De Blijde Wei. Wie dan aanwezig is kan de wandelroute gratis meenemen.

Het programma, op de kinderboerderij muzikaal omlijst door het duo Scala, is als volgt:

vanaf 14.00 uur inloop. Om 14.30 uur wordt het boekje aangeboden aan de portefeuillehouder van de deelgemeente. Aansluitend is het mogelijk een kleine rondwandeling te maken o.l.v. een NIVON-gids. Daarna kan men nog iets drinken.

Geen opmerkingen: