woensdag 28 maart 2012

Muziek in het Ommoordse Veld

De Werkgroep Ommoordse Veld probeert zoveel mogelijk mensen te verleiden tot een bezoek aan dit mooie natuurgebied. Natuurliefhebbers en sportieve recreanten hebben hun weg naar het Ommoordse Veld wel gevonden. In veel parken in de stad worden in de zomer culturele activiteiten georganiseerd die zeer populair zijn bij de buurtbewoners, zoals de Dag van de Romantische Muziek, Duizel in het park etc. Daarom hebben wij bij de deelgemeente een bewonersinitiatief ingediend om zondagmiddagconcerten te organiseren in het Ommoordse Veld. Dit plan mogen wij gaan uitvoeren.
Dit betekent dat wij deze zomer op 5 zondagmiddagen van 15.30 – 16.30 uur een concert organiseren op De Blijde Wei onder de kap van een hooiberg. Bij regen zijn er  tenten voor de toeschouwers, zodat de concerten niet in het water zullen vallen. Ze zijn, dankzij de financiĆ«le bijdrage van de deelgemeente, gratis toegankelijk. Talent uit Ommoord krijgt de gelegenheid om zich te presenteren. Er is veel talent in de wijk. Zonder veel ruchtbaarheid aan ons plan te geven, zijn we al met meer talent in aanraking gekomen dan we deze zomer kunnen plaatsen.
De data zijn 13 mei (Moederdag, neem gerust je moeder mee!), 10 juni, 1 juli, 19 augustus en 9 september. Het programma is heel gevarieerd. De eerste keer komt de Klezbez (klezmermuziek), in juni Hava-Hava (wereldmuziek), in juli het koor Pop 4-you, in augustus The Standard Jazz Quintet en we sluiten af met Canticlaire (klassiek piano en instrumentale begeleiding). Noteer de data vast in uw agenda, wij hopen dat het een succes zal worden en in de komende jaren een vervolg zal krijgen.

Geen opmerkingen: