donderdag 28 maart 2013

Koningslinde geplant!

foto Ben Huber IVN
Woensdag 27 maart plantte deelraadsvoorzitter Frans van der Hilst, geholpen door leerlingen van de Prins Alexanderschool, een koningslinde in het Ommoordse Veld. Hennie van Tienhoven van de deelgemeente Prins Alexander vertelde dat het idee nog geen week geleden ontstond bij een overleg van de Werkgroep Ommoordse Veld Open & Groen met de deelgemeente, Gemeentewerken en De Blijde Wei. Omdat de tijd om bomen te planten tot 1 april loopt, moest het allemaal snel geregeld worden. Dat is in eendrachtige samenwerking gebeurd en binnen een week kon de boom de grond in. Er komt ook nog een speciaal bordje bij, dat zal worden geplaatst in de dagen rond de troonswisseling.
De boom kan heel oud en heel groot worden, voorlopig is het nog een jonge boom die prima past bij een jonge koning. Frans van der Hilst sprak de hoop uit dat in de toekomst de koning zelf nog eens naar zijn boom komt kijken.
De leerlingen van de Prins Alexanderschool kregen allemaal een 'groen' aandenken, een plantje om zelf op te kweken. Zij konden kiezen uit aardbeien, klavertjesvier of vergeetmijnietjes, de meeste kozen voor het geluksbrengende klavertjevier.

Geen opmerkingen: