donderdag 21 maart 2013

Koningslinde in Ommoordse Veld

Prins Alexander heeft nog geen koningslinde geplant in tegenstelling tot enkele andere deelgemeenten. Omdat de naam van onze deelgemeente afstamt van een Oranjetelg vindt de Werkgroep Ommoordse Veld Open & Groen dat er een goede aanleiding is om zo'n bijzondere boom te planten.
Op woensdag 27 maart 2013 zal deelgemeentevoorzitter Frans van der Hilst in het Ommoordse Veld bij het infobord aan de President Wilsonweg ter hoogte van de Brantingweg een koningslinde platen. Hij wordt daarbij geholpen door leerlingen van de Prins Alexanderschool en medewerkers van Gemeentewerken van de Werf Prins Alexander.
Een koningslinde is een cultivar van de Hollandse linde. Het is een soort die meer dan 1000 jaar oud kan worden. Deze eigenschap maakt dat de boom bij diverse gelegenheden ter verering van goden of vorsten is aangeplant. In de zomer bloeit de boom met heerlijk geurende bloemen. Bijen zoeken de boom vaak op en maken een heerlijke lindebloesemhoning, ook lindebloesemthee wordt zeer gewaardeerd.

Geen opmerkingen: