zondag 23 augustus 2015

Nog nooit zo veel bezoekers bij een concert

Jong en oud waren vol bewondering

Vanmiddag trad op De Blijde Wei het koor Sootjevisch op. Vrouwen in klederdrachten uit allerlei vissersdorpen die zongen over het leven van een vissersvrouw. Over de onzekerheid of de mannen weer thuis zouden komen, maar ook over wat de dames uithaalden als de heren op zee zaten. Af en toe plukten de dames ook een heer uit het publiek voor een demonstratie schoonschrobben of een dansje. Je moet ze goed in de gaten houden die viswijven!

Het was prachtig weer en het publiek was in groten getale opgekomen. Zoveel mensen hebben we nog nooit bij een concert gezien. In allerijl moesten de banken van de Blijde Wei nog allemaal van de zolder gehaald worden. Een teken dat deze muziek geapprecieerd wordt door jong en oud.
De Werkgroep Ommoordse Veld zat deze keer een beetje krap in de vrijwilligers. Fantastisch dat iedereen dan een handje toesteekt om alles weer op te ruimen.

Nog één concert te gaan dit jaar. Op 13 september speelt het trio Sabana muziek met een Latijns-Amerikaanse inslag. Het concert staat dan ook in het teken van Ommoord zie Sarah, er zullen dus zeker nummers van rond 1970 te horen zijn.

Geen opmerkingen: