vrijdag 4 september 2015

September = Rotterdamse Parkenmaand

Voor het tweede jaar is september in Rotterdam ‘Parkenmaand’. In een aantal Rotterdamse wijk – en stadparken organiseren vooral bewoners activiteiten als concerten, excursies, samen koken en eten. Op de website www.rotterdamseparken.nl zijn alle activiteiten te vinden. De meeste zijn gratis.
De Parkenmaand wordt georganiseerd door het Rotterdamse Parkenoverleg. In het Rotterdamse Parkenoverleg worden 28 Rotterdamse  parken ‘vertegenwoordigd’ door bewoners/omwonenden en/of ‘parkvrijwilligers’.  Wouter Bauman (Parkenoverleg): “Ons doel met de Parkenmaand is de Rotterdamse parken te presenteren aan een breed publiek en het belang van parken als groen longen van de  stad extra te benadrukken”.
Het programma wordt steeds aangevuld en is te zien op www.rotterdamseparken.nl, Facebook Rotterdamse Parken, Twitter @Parken010 #Parkenmaand010 
In Prins Alexander is er op 12 en 13 september een wandeling langs de infopanelen in het Ommoordse Veld over de geschiedenis van het gebied (resp. om 10 uur op zaterdag en om 13.00 uur op zondag) de wandeling start en eindigt op De Blijde Wei. Daar kunt u op zondag 13 september aansluitend genieten van het concert van het trio Sabana, die van 15.00-16.00 uur Latijns-Amerikaanse muziek ten gehore brengen.
Op 23 september wordt er gekookt bij Wollefoppengroen.  

 

Geen opmerkingen: