dinsdag 26 april 2016

8 mei eerste zomerzondagmiddagconcert: The Skyline Sisters

foto Eric Ideler
Op 8 mei treden The Skyline Sister op onder de kap van de hooiberg op De Blijde Wei. het is een barbershopkoor dat onder leiding staat van Mieneke Klinkert. Het barbershopzingen is vierstemmige zang, afkomstig uit Amerika. Er wordt a capella gezongen, dat betekent zonder begeleiding van instrumenten. Het vierstemmig zingen werd naar Amerika gebracht door Engelse en Ierse emigranten en doorslaven die werkten op de plantages in het zuiden. kapperszaken waren ontmoetingsplaatsen waar binnen de Afro-Amerikaanse cultuur de traditie ontstond om met zingen de wachttijd op te vullen. vandaar de naam barbershopzingen. Aanvankelijk was het voorbehouden aan mannen, tegenwoordig zijn er ook veel vrouwengroep die aan barbershopzingen doen. Een barbershopkoor is nooit gemengd.
Het repertoire bestaat uit Engelstalige songs, vaak weemoedige liedjes over achtergelaten geliefdes of heimwee naar het vaderland. The Skyline Sisters zingen ook andere liedjes, zoals Barbara Ann van de Beach Boys of melodie├źn uit The Lion King. We hebben in het Ommoordse Veld nog nooit een barbershopkoor gehad, het is leuk om met deze muzieksoort kennis te maken. het is op 8 mei Moederdag, een vrouwenkoor is echt iets om moeders blij mee te maken.
Het concert is van 15.00-16.00 op De Blijde Wei, de toegang is gratis dankzij de gebiedscommissie Prins Alexander. Kom naar de Blijde Wei via de President Wilsonweg en het Kikkerpad. Alleen als u op de fiets komt is de kinderboerderij langs de Rotte te bereiken.

Geen opmerkingen: