zondag 12 juni 2016

Optreden Delfts dansorkest in Ommoordse Veld zeer geslaagd


De leden van de werkgroep Ommoordse Veld hielden al dagenlang met angst en beven het weerbericht in de gaten. Op zondagmiddag werd er veel regen voorspeld en we waren bang dat het concert in het water zou vallen. Voor de zekerheid hadden we twee grote tenten opgezet, zodat de meeste bezoekers droog zouden blijven. Dat was helemaal niet nodig geweest, het bleef bij een paar heel kleine spatjes. Gelukkig had niemand zich laten weerhouden door de slechte weersvoorspellingen, er was weer een zeer grote opkomst. We hebben een grote schare trouwe bezoekers. Deze keer waren er veel bezoekers uit de Grasbuurt. Hans Meijer is daar als directie van de Piloot een goede bekende. Regelmatig verzorgde hij in het kader van Opzoomermee met zijn muziekgezelschap een optreden op het schoolplein aan het Brongras en de school stelt zijn deuren regelmatig open voor vergaderingen van bewoners van de Grasbuurt.

Het Delfts dansorkest telt 25 leden en speelt populaire lichte muziek. Voor iedereen een heel herkenbaar repertoire waarop je lekker mee kon swingen. De dirigent van het orkest, Wilbert van Arendonk een geboren Rotterdammer, vertelde dat zij al op vele plaatsen opgetreden waren, maar nog nooit op een kinderboerderij. Ze wisten niet helemaal wat zij zich daarbij moesten voorstellen toen Hans Meijer daarover begon. Maar de sfeervolle plek onder de hooiberg met het prachtige groen op de achtergrond vonden ze fantastisch. Helaas was er geen goede vloerruimte gereserveerd voor het meegekomen danspaar. Zij hadden graag tango’s en walsen gedemonstreerd maar de keitjes van de kinderboerderij waren daarvoor toch te hobbelig. Daar moeten we een volgende keer iets anders op verzinnen. Want dat was voor publiek en orkestleden duidelijk: dit orkest moet zeker nog eens terugkomen!

Deze keer waren verschillende werkgroepleden verhinderd. Het is fantastisch om te merken hoe iedereen graag een handje toesteekt bij het opzetten van de tenten en het neerzetten en opruimen van de stoelen. Wij hebben een prettig publiek.

Op 10 juli zijn we er weer. In het kader van North Sea Round Town treedt dan de Senioren Big Band op. We zien er al naar uit.


Geen opmerkingen: