zaterdag 2 juli 2016

10 juli North Sea Round Town in het Ommoordse Veld


 
North Sea Round Town is een fringe festival dat tijdens North Sea Jazz op allerlei plekken in de stad langs de rand van het festivalprogramma uitvoeringen aanbiedt. Het begrip fringe festival komt uit Schotland. Naast het officiële Edinburgh festival begon in 1947 een groep theatermakers met het tegelijkertijd aanbieden van alternatieve voorstellingen op straat. Een jaar later noemde een schrijver het een fringe festival, fringe betekent rand. Nu is het Edinburgh Fringe Festival het grootste kunstfestival ter wereld dat drie weken lang in augustus de hele stad op zijn kop zet. Van voorstellingen langs de rand is het uitgegroeid tot Het Festival. Het idee van een fringe festival wortd op veel plaatsen nagevolgd, zo ook bij North Sea Jazz.

Er worden tijdens het jazzfestival op allerlei plekken voorstellingen aangeboden, van het Centraal Station tot verzorgingshuizen en huiskamers. Al een aantal jaren doen wij met onze zomerzondagmiddagconcerten mee met North Sea Round Town. Onder de kap van een hooiberg op een kinderboerderij behoort tot één van de meest onverwachte plekken voor het festival.

Trouwe bezoekers van onze concerten weten inmiddels wel hoe leuk dit plekje is voor een optreden. We hopen met het jazzfestival weer een aantal nieuwe mensen kennis te laten maken met de concerten op De Blijde Wei. Het jazzprogramma wordt deze keer verzorgd door de Senioren Big Band Rotterdam. Centraal staat de muziek uit de glansperiode van de bigbands van Glenn Miller, Count Basie en vele anderen: de jaren '30, '40 en '50 van de vorige eeuw. 

Het concert begint op zondagmiddag 10 juli om 15.00 uur en duurt ongeveer een uur. Het is een bewonersinitiatief van de werkgroep Ommoordse Veld Open & Groen en wordt mogelijk gemaakt door steun van de gebiedscommissie Prins Alexander. Let op: de kinderboerderij is alleen lopend of per fiets bereikbaar via de Rottekade, als u met openbaar vervoer of de auto komt, bereikt u de Blijde Wei via President Wilsonweg en Kikkerpad. 


Geen opmerkingen: