vrijdag 22 juli 2016

Ecologisch beheer van het Ommoordse Veld

Het Ommoordse Veld wordt ecologisch beheerd. Daartoe is dit jaar een nieuw maairegime ingevoerd. Op plekken waar dat kan, wordt het gras minder vaak gemaaid. Zo groeien er meer bloemrijke plantensoorten en zijn de bermen meer aantrekkelijk voor bijen, vlinders, andere insecten en vogels. Ook voor bezoekers van het park ziet het bloemrijke grasland er aantrekkelijker uit.
Op plekken waar dat nodig is, zoals het voetbalveld, wordt er wel regelmatig gemaaid.
Minder maaien bespaart natuurlijk kosten, maar het economische motief heeft zeker niet de doorslag gegeven. Men wil overal in de stad de biodiversiteit vergroten en ervoor zorgen dat bijen, vlinders en insecten niet uitsterven.

Niet iedereen is gelukkig met het nieuwe maairegime. Hondenbezitters klagen dat hun viervoeters het lange gras niet fijn vinden om hun behoefte in te doen. Maar speciaal voor hen zijn er overal in de wijk hondenuitlaatzones waar het gras kort gemaaid wordt. Bij het Ommoordse Veld is dat de strook langs de President Wilsonweg, misschien moet de hond daar dan eerst even langs.

Als u meer wilt weten over het ecologisch beheer van het Ommoordse Veld zet dan de datum woensdag 7 september vast in uw agenda. Jino Huiberts van Stadsbeheer geeft dan een rondleiding door het Ommoordse Veld waar u met al uw vragen of opmerkingen over het beheer terecht kunt. We starten om 19.00 uur bij de parkeerplaats bij De Kip.

Geen opmerkingen: