vrijdag 2 september 2016

Laatste zondagmiddagconcert van deze zomer


Zondag 11 september is alweer het laatste zondagmiddagconcert van dit seizoen. We proberen elk jaar weer een gevarieerd programma te bieden. Na een vrouwenbarbershopkoor, een dansorkest, een senioren bigband en een Italiaans trio is het nu de beurt aan “I musici Giovani”. Het klinkt al weer Italiaans, maar het is strijkersensemble van het Hofstads Jeugdorkest met licht klassieke werken voor strijkers. Speciaal voor dit concert speelt het ensemble ook enkele stukken met een soliste op fluit.
Het ensemble, onder de bezielende leiding van dirigent Harry van der Meer bestaat uit jonge studenten die naast hun eigen hedendaagse muziek ook klassiekers weten te waarderen. Jong betekent dat zij in leeftijd variëren van 16-21 jaar. De muzikanten zijn allen ook verbonden aan een groot, volledig Jeugdsymfonieorkest en beleven daarnaast veel plezier aan hun ‘eigen’ strijkersensemble.
Het repertoire voor zondagmiddag bestaat onder andere uit werken van Händel, Haydn en Elgar, die worden ingeleid door dirigent Harry van der Meer. 
Het concert is van 15.00-16.00 uur op De Blijde Wei. U bereikt de kinderboerderij per auto of openbaar vervoer vanaf de President Wilsonweg via het Kikkerpad. Alleen met de fiets is de boerderij te bereiken langs de Rotte op het officiële adres Bergse Linker Rottekade 435 te Rotterdam. De concerten zijn gratis, financieel worden zij mogelijk gemaakt door de gebiedscommissie Prins Alexander.  

Voor u naar het concert gaat, kunt u nog een leuke wandeling door het Ommoordse Veld maken onder leiding van Anton Roeloffzen, lid van het wijknatuurteam en van de Werkgroep Ommoordse Veld Open en Groen. Verzamelen om 13.30 uur bij De Kip, de wandeling duurt tot het begin van het concert om 15.00 uur. Anton vertelt over de geschiedenis van het Ommoordse Veld, het enig overgebleven veenweidegebied binnen de stadsgrenzen van Rotterdam. Opgeven via ommoordseveld@upcmail onder vermelding van ‘wandeling 11 september’.
Op woensdagavond 6 september wordt er ook al gewandeld in het Ommoordse Veld, dan o.l.v. Jino Huiberts van Stadsbeheer, het gaat dan echt over het ecologisch beheer van het groen. Al deze activiteiten vinden plaats in het kader van het programma Rotterdamse Parkenmaand.

 

Geen opmerkingen: