zondag 11 september 2016

Mooie afsluiting seizoen zondagmiddagconcerten Ommoordse veld

Zondag 11 september hebben we het vijfde seizoen van de zondagmiddagconcerten in het Ommoordse Veld afgesloten met een klassiek concert door hele jonge musici, ‘I Musici Giovani’. Giovani met één n staat niet voor de jongensnaam Jan, dat is met dubbel n, maar het betekent jeugd. Dat was heel toepasselijk want de musici varieerden deze middag in leeftijd van 14-22 jaar. Ondanks hun jonge leeftijd speelden zij muziek op hoog niveau. Onder leiding van dirigent Harry van der Meer brachten zij stukken van Händel, Haydn, Elgar en Sibelius ten gehore. Bij het fluitconcert van Haydn speelde Vera Koster een geweldige solo op dwarsfluit. Het publiek dat weer talrijk was, luisterde vaak ademloos. Dat gold niet voor de eenden en de vogels, die deden deze keer volop mee. Gelukkig konden de muzikanten erom lachen, zij vinden de locatie onder de hooiberg toch heel erg leuk om op te treden. Heel iets anders dan de concertzaal waar zij gewoonlijk spelen. Omdat er onversterkt wordt gespeeld, kan het publiek heel dichtbij zitten, wat iets intiems aan het optreden geeft.

Het was een prachtige afsluiting van wat eigenlijk ons eerste lustrum was. Wij hebben het dit jaar bijzonder goed getroffen met het weer en langzamerhand zijn onze concerten echt bekend in Ommoord. Elk jaar is er meer publiek. Velen spreken hun waardering uit voor ons werk en helpen ook een handje waar dat nodig is.  Wij hopen dat de concerten echt een traditie worden. Deelgemeente in de eerste jaren en gebiedscommissie vanaf 2014 financieren de concerten, wij zijn hen daarvoor dankbaar mede namens alle inwoners van Ommoord en omgeving.

 

We maken alweer plannen voor het volgend jaar. We krijgen veel aanmeldingen van mensen die willen optreden, helaas meer dan wij kunnen plaatsen. Wilt u zelf graag optreden of weet u een ensemble dat graag wil komen spelen, neem dan contact met ons op via ommoordseveld@upcmail.nl of kijk op http://ommoordseveld.blogspot.com voor onze adresgegevens.

Geen opmerkingen: