woensdag 26 april 2017

Kamerorkest Touché op het eerste zondagmiddagconcert 2017 op De Blijde Wei

Ook dit jaar organiseert de Werkgroep Ommoordse Veld Open & Groen met steun van de gebiedscommissie Prins Alexander weer vijf zomerzondagmiddagconcerten op De Blijde Wei. Het belangrijkste doel van onze werkgroep is om mensen naar het Ommoordse Veld te lokken en ze te laten ervaren hoe mooi het gebied is. In het voorjaar met het tere groen en het bloeiende fluitenkruid is het misschien wel op zijn allermooist. Bewoners van Ommoord moeten dit gebied goed gebruiken en met elkaar goed bewaren.
De ervaring leert dat dit bewonersinitiatief bijdraagt aan de sociale cohesie in Ommoord. Mensen van allerlei leeftijden en met diverse achtergronden komen met elkaar in contact. We zien ouderen, ook mensen alleen, voor wie het op zondagmiddag een leuk uitje is. Maar omdat het op de kinderboerderij is, zijn er ook altijd veel jonge gezinnen. Het is leuk om te zien hoe jong en oud samen genieten van de muziek.
De concerten vinden in overleg met kinderboerderij De Blijde Wei bij voorkeur plaats op de tweede zondag van de maand. Bij dit eerste concert zijn we daarvan afgeweken. De tweede zondag van mei is Moederdag en elk jaar horen we dat een aantal moeders dan niet kunnen. Hoewel wij het wel een leuk idee vinden om moeder te verwennen met een concert, doen we het dit jaar een keer anders. Het concert vindt nu plaats op de eerste zondag, 7 mei. In de andere maanden is het wel steeds de tweede zondag in de maand: 11 juni, 9 juli, 13 augustus en 10 september.

Op 7 mei speelt Kamerorkest Touché werken van de Italiaanse componisten Bossi, Cherubini, Cimarosa en Puccini. Bij de uitvoeringen van Cimarosa en Cherubini is (alt)hoboïste Anja van der Maten de soliste.
Kamerorkest Touché is gevestigd in Prins Alexander en bestaat nu bijna vijftien jaar. Het orkest telt rond de 25 leden.  Onder de inspirerende leiding van dirigent András Czifra kan het orkest putten uit een divers repertoire, mede dankzij de samenwerking met andere orkesten en ensembles. András Czifra is in 1974 als violist afgestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel. Hij heeft opgetreden in binnen- en buitenland en is een veel gevraagd vioolpedagoog. Sinds 1995 werkt hij ook als dirigent. Hij speelt een ‘thuiswedstrijd, want hij woont in de Heidebuurt, vlakbij de kinderboerderij. In 2013 trad Touché ook al op bij onze zondagmiddagconcerten, een later gepland optreden viel helaas in het water. Wij hopen nu weer op een mooie zonnige dag.
Het concert is van 15.00-16.00 uur op De Blijde Wei. U bereikt de kinderboerderij per auto of openbaar vervoer vanaf de President Wilsonweg, u loopt dan het Kikkerpad af. Alleen met de fiets is de boerderij te bereiken langs de Rotte op het officiële adres Bergse Linker Rottekade 435 te Rotterdam. Er is een invalidenparkeerplaats vlakbij het hek van de kinderboerderij, anderen parkeren aan de President Wilsonweg.
De concerten zijn gratis, financieel worden zij mogelijk gemaakt door de gebiedscommissie Prins Alexander.
 

Geen opmerkingen: