zondag 7 mei 2017

Mooi concert van Touché op De Blijde Wei

Het eerste concert van de reeks zomerzondagmiddagconcerten in het Ommoordse Veld was een optreden van kamerorkest Touché. Onder leiding van dirigent András Czifra brachten zij werken van de Italiaanse componisten Bossi, Omarosa, Puccini en Cherubini ten gehore. Voor velen verrassend en in ieder geval heel mooi. Bij twee stukken werd een solo gespeeld door Anja van der Maten. Zij is vaste hoboïste van het Rotterdams Philharmonisch Orkest en het publiek was heel erg onder de indruk van haar spel.
Er waren nog meer solisten, al stonden die niet officieel op het programma. Bij het eerste stuk floot een merel mee, de pauw deed een duit in het zakje na de hobosolo en aan het einde van het concert lieten de schapen zich in koor horen. Niemand stoort zich aan deze ongevraagde solisten, het hoort bij een concert op een kinderboerderij en zorgt vaak voor hilariteit.
Het was een prachtig begin van de concertreeks. Ondanks het frisse weer en de mogelijk beslissende wedstrijd van Feyenoord was het concert met ongeveer 175 bezoekers goed bezocht.

Volgende maand zijn we er weer, op 11 juni maken we dan kennis met een Ukeleleorkest. Dat wordt een vrolijke middag!
 

Geen opmerkingen: