zondag 10 september 2017

Serie zondagmiddagconcerten Ommoordse Veld afgesloten


Zondag 10 september was het laatste concert uit de serie zondagmiddagconcerten in het Ommoordse Veld. Het koor Loch Ness onder leiding van Jos Vlietstra bracht een heel gevarieerd programma met Rotterdamse liederen, maar ook songs van de Beatles en in het kader van de aanstaande trip naar Duitsland van het koor een lied van Udo Jurgens. Op de foto soliste Adri Hofman. Zij bezong het mooie, groene Ommoord in het door dirigent Jos Vlietstra geschreven Ommoordlied.

We kijken terug op een goed seizoen met gelukkig altijd goed weer. Kamerorkest Touché uit Prins Alexander opende de reeks. Daarna kwam een ukeleleorkest uit Dordrecht. Eerder traden zij op in het Prinsenpark en kregen zij lovende recensies. Ook bij ons werden ze heel enthousiast ontvangen. In juli was het North Sea Round Town, net als anders ons drukstbezochte concert. Jazz is kennelijk heel populair in Ommoord. Het trio Sabana waarvan de zangeres Carla Maljers in onze wijk woont, liet ons Latijns-Amerikaanse jazz horen. Op het vorige concert waren twee jonge heel getalenteerde musici te horen, James Oesi en Diamanda Dramm op viool en contrabas. Zij speelden afwisselend oude en moderne muziek. Niet iedereen vond deze muziek mooi, maar het merendeel van de mensen was razend enthousiast. Een staande ovatie hebben wij nog nooit eerder meegemaakt. Voor elk wat wils, dat is ons streven.

Volgend jaar hopen we opnieuw een serie zondagmiddagconcerten te organiseren. Wij hebben al heel veel aanbiedingen, we zijn langzamerhand een populaire locatie voor een optreden. Veel oude bekenden willen graag weer terugkomen. We streven er ook naar om elk seizoen ook iets nieuws aan te bieden. Weet u iemand die wil optreden? Neem vooral contact met ons op via ommoordseveld@upcmail.nl

Geen opmerkingen: