zondag 6 mei 2018

Stralend begin van serie concerten in het Ommoordse Veld


Op de eerste zondag in mei was het een prachtige dag voor de start van de serie zondagmiddagconcerten in het Ommoordse Veld. Zomers warm en zonnig, beter kan het niet voor een openluchtconcert. Door grote tenten op te zetten hadden we samen met het team van de kinderboerderij gezorgd voor voldoende schaduw voor de ongeveer 200 bezoekers.

De Mainport Barbershop Singers beten dit seizoen de spits af. De MBS is een groot mannenkoor dat a capella zingt, dat wil zeggen zonder instrumentale begeleiding. Barbershop singing komt uit de Afro-Amerikaanse gemeenschap, daarom is het repertoire vaak Engelstalig. Het MBS heeft daarnaast een breed repertoire van een Russisch gebed tot een loflied op Rotterdam. Eerder hadden we al het aan hen verwante vrouwenkoor gehad, de Skyline Sisters. Op 16 juni viert dit dameskoor zijn tienjarig jubileum met een avond in het Hofpleintheater. Daar treden ook de heren van MBS weer bij op.

Het volgende concert in het Ommoordse Veld is op 10 juni. Het ensemble Pedlev, tien jonge talenten brengt dan met hun dubbele blaaskwintet ( fluit, hobo, klarinet, fagot en hoorn) klassieke muziek ten gehore. Wij hopen u dan weer te zien op De Blijde Wei.

Geen opmerkingen: