zaterdag 26 mei 2018

Project Waterbewustzijn


De Werkgroep Ommoordse Veld Open & Groen en de Historische Commissie De Ommoordse Polder zijn een project gestart rondom waterbeheer in het Ommoordse Veld in heden, verleden en toekomst.  We richten ons daarbij op waterkwantiteit en niet op waterkwaliteit. De reden is dat het gebied op sommige punten 6,5 meter beneden NAP ligt en daarmee tot de laagstgelegen gebieden van Nederland behoort. Om het veen niet verder te laten inklinken moet het gebied heel zorgvuldig beheerd worden. Het Hoogheemraadschap en Stadsbeheer werken hier intensief bij samen.
Vaak is al geopperd dat er een NAP-paal zou moeten komen in het Ommoordse Veld, mogelijk in de vorm van een kunstwerk.
Wij hebben samenwerking gezocht met een aantal organisaties:  Het Centrum voor Natuureducatie (CNME) van De Blijde Wei, Hoogheemraadschap Schieland en Krimpenerwaard (HHSK), Stadsbeheer, Instituut voor Natuureducatie en duurzaamheid (IVN) en met Peter Buisman, voorzitter van De Witte Bollen en de Kunstkring Prins Alexander. Ook hebben wij vragen gekregen van bewoners.
Na een aantal vergaderingen willen wij ons focussen op markering van het waterpeil: een NAP-paal of mogelijk een kunstwerk. Vroeger stond bij de Blijde Wei een watermolen die de polder drooghield, wij willen ook graag duidelijk maken hoe je het gebied drooghoudt. Wellicht toch een molentje? Eind juni is onze volgende bijeenkomst, dan hopen we tot een duidelijk plan te komen en een pad uit te zetten hoe we dat kunnen realiseren.
Heeft u nog goede idee├źn? Mail naar ommoordseveld@upcmail.nl
 

Geen opmerkingen: