dinsdag 30 april 2019

Geen strijkers maar blazers op het eerste zondagmiddagconcert in het Ommoordse Veld. Wel een pendelbus.


Ook dit jaar organiseert de Werkgroep Ommoordse Veld Open & Groen vijf zondagmiddagconcerten op kinderboerderij De Blijde Wei onder de kap van een hooiberg. Het is inmiddels de achtste editie van dit bewonersinitiatief dat door de gebiedscommissie van Prins Alexander financieel mogelijk gemaakt wordt. De concerten zijn daarom gratis toegankelijk. Door velen in Ommoord wordt dat erg gewaardeerd.
 

Dit jaar zouden wij beginnen met klassieke muziek van strijkorkest Touché. Helaas moest Touché zeer kort van tevoren het optreden afzeggenen moesten we op zoek naar vervanging. De flyers en posters waren al gedrukt, dat kon niet meer veranderd worden. We prijzen ons gelukkig dat Marianne van Wijngaarden met haar dubbel blaaskwintet I Fiati dit gat willen opvullen. Zij presenteren wel een klassiek programma, maar met blazers (tweemaal hobo, fluit, hoorn, klarinet en fagot) in plaats van strijkers. Marianne woont in Ommoord en speelt ook regelmatig in de Open Hof. In 2014 speelde I Fiati al eens op een zondagmiddagconcert op De Blijde Wei. 

Dit jaar doen we een proef met een pendelbus voor bezoekers die heel graag naar de concerten komen maar het stuk van de Wilsonweg tot aan de Blijde Wei niet goed meer kunnen lopen Buurtwerk stelt een busje ter beschikking om deze pendeldienst uit te voeren. Er zijn drie vrijwilligers om het busje te rijden. De bus, herkenbaar aan het Buurtwerklogo, haalt geen mensen thuis op, maar stopt bij twee metrohaltes en bij de Kip die bij de ingang van het Kikkerpad staat. Rolstoelen kunnen niet in de bus. Om 14.15 vertrekt de pendelbus bij metrohalte Hesseplaats aan de noordkant in de buurt van de Gerard Goosenflat. Daarna is er een stop bij metrohalte Romeynshof, om 14.25 ook aan de noordzijde van de metrobaan bij de parkeerplaats aan de Dawesweg. Daarna vertrekt hij om 14.35 van de parkeerplaats bij de Kip naar het hek van De Blijde Wei. Als er veel belangstelling is, rijdt de bus nóg een keer van de Kip naar de Blijde Wei. De pendelbus zal stapvoets over het Kikkerpad rijden om andere bezoekers zo min mogelijk te hinderen. We rekenen op ieders begrip voor mindervaliden. 

Wij hopen u te zien op zondag 12 mei om 15.00 uur op de Blijde Wei. De Blijde Wei bereikt u met ov of de auto via de President Wilsonweg en het Kikkerpad. Met de fiets kunt u ook langs de Rotte fietsen.

Geen opmerkingen: