maandag 13 mei 2019

I Fiati trad als eerste op bij de zondagmiddagconcerten

Op 12 mei speelde I Fiati (Italiaans voor 'de blazers')onder de kap van de hooiberg op de Blijde Wei. Het was het eerste concert van de achtste editie van de zondagmiddagconcerten die de Werkgroep Ommoordse Veld Open & Groen elke zomer organiseert.
Het was gelukkig een lenteachtige dag. Nog wel fris, maar met een heerlijk zonnetje. Na de koude dagen van de afgelopen tijd waren we hier heel blij mee. De tien blazers van I Fiati brachten een heel mooi programma. Elk stuk werd toegelicht door Marianne Van Wijngaarden. Eerst een serenade van de Engelse componist Edward Elgar, Russische volksliedjes van Liadov, Legendes van de Boheemse componist Dvorák en tot slot een klompendans (Clogdance) van Hérold en Lanchbery. Wie van klassieke muziek houdt, heeft weer echt genoten. In september is I Fiati weer te beluisteren in de Open Hofkerk.
De Buurtwerk pendelbus reed deze keer voor de eerste keer. Degenen die er gebruik van maakten waren heel blij met deze service. het was voor hen nu weer mogelijk om de concerten te bezoeken.

Geen opmerkingen: