donderdag 30 mei 2019

Klezbez op Pinksteren bij het zondagmiddagconcert Ommoordse Veld

Op eerste pinksterdag, 9 juni, speelt de in Ommoord en omgeving heel populaire groep de Klezbez op het zondagmiddagconcert in het Ommoordse Veld. Zij traden al meerdere keren op onder de kap van de hooiberg van De Blijde Wei, voor het laatst in 2015.


Klezbez in 2015
Klezbez omdat het klezmermuziek is gespeeld door een band met zijn oorsprong in de Bessenbuurt in Ommoord. Klezmermuziek is Joodse volksmuziek, vooral uit Oost-Europa. Allerlei stijlen zijn erin opgenomen, van zigeunermuziek tot jazz. Het wordt door de Klezbez gespeeld en gezongen met een aanstekelijk enthousiasme. De muzikanten zijn accordeonist Ben van de Berg, contrabassist René de Bruin, gitarist Arie de Bruin, klarinettiste Hanke Ris, violiste Elle Corbeth en pianiste en zangeres Hélène Dongelmans.

Het concert vindt plaats van 15.00-16.00 uur op kinderboerderij De Blijde Wei. De toegang is gratis, de concerten zijn een bewonersinitiatief en worden mogelijk gemaakt door financiële steun van de gebiedscommissie Prins Alexander.

Net als vorige keer rijdt er een pendelbus voor bezoekers die graag naar de concerten komen maar het stuk van de Wilsonweg tot aan de Blijde Wei niet goed meer kunnen lopen. Buurtwerk stelt een busje ter beschikking om deze pendeldienst uit te voeren. De bus, herkenbaar aan het Buurtwerklogo, stopt bij metrohalte Hesseplaats en Romeynshof en bij de Kip die bij de ingang van het Kikkerpad staat. Rolstoelen kunnen niet in de bus. Om 14.15 vertrekt de pendelbus bij metrohalte Hesseplaats aan de noordkant in de buurt van de Gerard Goosenflat. Vervolgens is er een stop bij metrohalte Romeynshof, om 14.25 ook aan de noordzijde van de metrobaan bij de parkeerplaats aan de Dawesweg. Daarna vertrekt hij om 14.35 van de parkeerplaats bij de Kip naar het hek van De Blijde Wei. Als er veel belangstelling is, rijdt de bus nóg een keer van de Kip naar de Blijde Wei. De pendelbus zal stapvoets over het Kikkerpad rijden om andere bezoekers zo min mogelijk te hinderen.
Wij hopen u te zien op zondag 9 juni om 15.00 uur op de Blijde Wei en dat het een mooie pinksterdag zal worden.

De Blijde Wei bereikt u met ov of met de auto via de President Wilsonweg en het Kikkerpad. Met de fiets kunt u ook via de Rotte fietsen.

Geen opmerkingen: