vrijdag 5 juli 2019

Zondag 14 juli North Sea Round Town in het Ommoordse Veld


 

Jazzliefhebbers kunnen op zondagmiddag 14 juli terecht in het Ommoordse Veld. Onder de kap van de hooiberg op kinderboerderij De Blijde Wei speelt deze keer Trio Red Cool met zangeres Colette Wickenhagen

Red Cool is een kleine, flexibele band met Ruud Bergamin op de saxofoon, Erwin Beijersbergen op gitaar en Dan Simon op de bas.  Red Cool brengt swingende en goed klinkende jazzmuziek in een soort kamermuziekvorm, akoestisch. Binnen kan het zacht als background. Daarnaast treedt de band buiten op, zelfs op grote podia. De muziek is afgeleid uit The Great American Song Book en bevat tal van aanstekelijke jazzstandards. Kenmerkend voor de band is het interactieve karakter van het samenspel en een afwisseling van vette grooves met subtiele meerstemmige wendingen.

Colette Wickenhagen is een echt podiumdier dat het liefst optreedt voor een ‘live’ publiek. Zij werd geboren in een gezin waar jazzmuziek een belangrijke rol speelde en studeerde zelf aan het conservatorium in Den Haag, de Arts Educational School in Londen en de Kleinkunst Academie in Amsterdam.

Het concert vindt plaats van 15.00-16.00 uur op kinderboerderij De Blijde Wei. De toegang is gratis, de concerten zijn een bewonersinitiatief en worden mogelijk gemaakt door financiële steun van de gebiedscommissie Prins Alexander.

Net als vorige keer rijdt er een pendelbus voor bezoekers die graag naar de concerten komen maar het stuk van de Wilsonweg tot aan de Blijde Wei niet goed meer kunnen lopen. Buurtwerk stelt een busje ter beschikking om deze pendeldienst uit te voeren. Om 14.15 vertrekt de pendelbus bij metrohalte Hesseplaats aan de noordkant in de buurt van de Gerard Goosenflat. Vervolgens is er een stop bij metrohalte Romeynshof, om 14.25 ook aan de noordzijde van de metrobaan bij de parkeerplaats aan de Dawesweg. Daarna vertrekt hij om 14.35 van de parkeerplaats bij de Kip naar het hek van De Blijde Wei.

Met de auto of het openbaar vervoer is de kinderboerderij te bereiken via President Wilsonweg en Kikkerpad (stel de routeplanner in op Kikkerpad). De Rottekade is alleen toegankelijk voor fietsers of wandelaars.

Mis dit swingende concert niet op 14 juli!

Geen opmerkingen: