zaterdag 4 juli 2020

Zondagmiddagconcerten op De Blijde Wei op zondag 12 juli weer van start


Op 1 juli zijn de maatregelen ter bestrijding van het coronavirus versoepeld. Van de gemeente Rotterdam kregen wij op 3 juli groen licht om de concerten door te laten gaan. Ook de Stichting Natuurstad, waar De Blijde Wei toe behoort, is akkoord, wel met enige randvoorwaarden.

De concerten vinden plaats op de gewone plek, maar dit deel van het terrein wordt afgesloten van de rest van de boerderij. Stoelen staan op 1,5m van elkaar, alleen mensen die tot één huishouden behoren mogen vlak naast elkaar zitten. Er zijn vaste looproutes, iedereen probeert elkaar voldoende ruimte te geven. Wie zich grieperig voelt, hoest of koorts heeft, blijft thuis. Wij zullen u bij aankomst vragen of u dergelijke gezondheidsklachten heeft. Verder vragen wij van iedereen om geen handen te schudden, te hoesten of niezen in de elleboog en te zorgen voor schone handen (handgel is op De Blijde Wei aanwezig). Toiletten zijn open, wel wordt gevraagd om na gebruik het toilet te reinigen met de aanwezige middelen.

Omdat er door de 1,5 m afstand plek zal zijn voor minder stoelen, vragen wij u om te reserveren via ommoordseveld@upcmail.nl Bij de bevestiging van uw aanmelding krijgt elke aangemelde persoon een volgnummer. Dat nummer moet u onthouden en doorgeven bij binnenkomst. Als u meerdere personen opgeeft, wilt u dan melden welke personen tot één huishouden behoren?

Na al deze huishoudelijke mededelingen nu het concert! 12 juli zou North Sea Round Town zijn en ons concert staat dan ook zoals elk jaar in juli in het teken van jazz. De Glenn Millerband van OKV Wilton

speelt muziek van jazztrombonist, bandleider en arrangeur Glenn Miller en zijn tijdgenoten. Tussen 1940 en 1942 was Millers band het meest populaire dansorkest van de VS. Het was de tijd van de swing jazz. In 1942 nam hij dienst en werd bandleider van de Army Air Force Band. In 1944 verdween zijn vliegtuig bij een tocht over het Kanaal. Zijn nummers en zijn typische sound zijn nog steeds heel populair. Nummers als ‘In the Mood’of ‘Moonlight Serenade’ kent eigenlijk iedereen.

OKV Wilton speelde al twee keer bij de concerten op De Blijde Wei, beide keren was het publiek zeer enthousiast. Nu dus hun jazzband, het wordt vast weer een groot succes.

Het concert vindt plaats op zondagmiddag 12 juli van 15.00-16.00 uur op de Blijde Wei. De toegang is gratis, de concerten zijn een bewonersinitiatief en worden mogelijk gemaakt door financiële steun van de gebiedscommissie Prins Alexander. U bereikt De Blijde Wei via de President Wilsonweg en het Kikkerpad.

De Werkgroep Ommoordse Veld Open & Groen hoopt u op 12 juli te zien, maar vergeet niet te reserveren!

Meer informatie over de concerten vindt u op http://ommoordseveld.blogspot.com

Geen opmerkingen: