zondag 25 november 2007

Wandelen voor Ommoordse Veld Open & Groen

Vandaag, zondag 25 november, heeft ondanks het zeer slechte weer een grote groep mensen meegewandeld met Open & Groen. Als een lang lint slingerde de groep van een paar honderd mensen zich door het Ommoordse Veld. Voorafgaande aan de behandeling van de Stadsvisie in de gemeenteraad van aanstaande donderdag wilden we nog een signaal geven dat het natuurgebied ons zeer dierbaar is en dat wij het willen houden zoals het nu is, open en groen.
Voor we aan de wandeling begonnen, werden we toegesproken door Robert Krul, voorzitter van het dagelijks bestuur van de deelgemeente Prins Alexander. Samen met portefeuillehouder Erwin van Duin was hij aanwezig om de aanwezigen te verzekeren dat er vanuit deelgemeentebestuur en alle politieke partijen uit de deelgemeente alles aan gedaan is om onze actie te ondersteunen. Hij memoreerde het eerste contact met ons, begin juli, als onervaren actievoerders en meende dat wij snel geleerd hadden!
De raadsleden van de Coolsingel werden vandaag vertegenwoordigd door Duco Hoogland van de PvdA. Ook hij liep met ons door het Veld ondanks regen- en hagelbuien. Zijn mening is dat wij ons echt geen zorgen hoeven maken, alle partijen zijn het met elkaar eens dat er niet gebouwd moet worden op het Ommoordse Veld. Als de wethouder niet zelf van de plannen afziet, ligt er een motie klaar die raadsbreed gesteund zal worden. Het is fijn om te horen, het stemt ons optimistisch. We gaan het zeker volgen in de raad van aanstaande donderdag en zullen pas juichen als de plannen definitief van de baan zijn.
Ondanks de kou en de regen kijken wij terug op een geslaagde middag. We bedanken iedereen die ons kwam steunen, de honderden inwoners van Ommoord e.o. en in het bijzonder Robert Krul, Erwin van Duin en Duco Hoogland.

Geen opmerkingen: