donderdag 29 november 2007

Wethouder Karakus belooft: "Het Ommoordse Veld blijft open en groen!"

Vandaag, 29 november, is de Stadsvisie 2030 behandeld in de gemeenteraad. Zoals al eerder duidelijk is geworden, steunen alle partijen ons streven om het Ommoordse Veld open en groen te houden. Het openbaar groen vinden alle raadsfracties belangrijk. Er zijn over dit onderwerp twee moties ingediend. Arno Bonte van GroenLinks diende de motie in m.b.t. het Wollefoppenpark en Tom Harreman van de PvdA over het Ommoordse Veld. Vanaf de publieke tribune hebben we gezien hoe alle partijen hun handtekening onder de moties zetten. Er is duidelijk veel sympathie voor onze actie, ook bij wethouder Karakus. Men heeft 'begrepen dat het niet om een klein groepje actievoerders gaat, maar dat heel Ommoord bijzonder veel waarde hecht aan dit gebied.
De wethouder heeft, na het commentaar van alle fracties gehoord te hebben, toegezegd om plannen voor woningbouw in het Ommoordse Veld en het Wollefoppenpark uit de Stadsvisie te schrappen. De moties zijn daarmee overbodig geworden. Ons doel is bereikt.
Wij hebben vandaag ervaren dat ons vertrouwen in de democratie terecht is gebleken en we zijn natuurlijk dolblij met de uitkomst: HET OMMOORDSE VELD BLIJFT OPEN EN GROEN!

1 opmerking:

Louis zei

Kijk dat is natuurlijk groot nieuws, dank aan alle actie voerders en we kunnen blijven genieten van dit heerlijke park met zijn rustieke omgeving en prachtige groen.