zondag 23 november 2008

Het Klimaatbosje

Het klimaatbosje in het Ommoordse Veld staat op een plek die ervoor gemaakt lijkt, een driehoekje vlak bij de Rotte. Twee dagen na aanplant krijgen de boompjes het al zwaar te verduren, maar volgens de experts kunnen ze daar best tegen.
Het klimaatbosje bestaat uit drie walnotenbomen (juglans regia). De eerste jaren zullen er nog geen walnoten te oogsten zijn, dat zal nog wel een jaar of tien duren.
Het bosje staat op een plek die veel wandelaars en fietsers passeren bij het binnenkomen van het Ommoordse Veld. Het planten van klimaatbosjes is een initiatief van de Stichting Landschapsbeheer Nederland. Het is de bedoeling om aandacht te vragen voor het klimaatprobleem en voorbijgangers aan te zetten tot denken over wat zij zelf kunnen doen. Midden tussen de drie bomen staat een paal met de tekst:
hier
Dit is een klimaatbosje. Deze bomen zijn op dit moment bezig CO² te binden. Dit is hard nodig, want CO² uitstoot is een belangrijke oorzaak van klimaatsverandering.
De 12 Provinciale Landschappen en Landschapsbeheer Nederland werken hier aan de oplossing van het klimaatprobleem. En wat doet U?”

Voor tips kunt u kijken op http://www.klimaatstraatfeest.nl/. Kijk ook eens op de website van het Rotterdams milieucentrum, http://www.mileucentrum.rotterdam.nl/ (link op deze pagina) . Iedereen kan iets doen aan het klimaatprobleem!

Geen opmerkingen: