vrijdag 19 augustus 2011

24 september De Groene Loper 010

De Groene Loper 010 vindt plaats op 24 september. het is een ontdekkingstocht door het groene Rotterdam. De tocht start in Zevenkamp en voert door vier deelgemeenten naar de Tuin aan de Maas in Delfshaven. De route is 30 km lang en voert langs vele groene hotspots als stadslandbouwprojecten, natuurgebieden, volkstuinen, parken. Men kan de hele route lopen, maar ook een klein deel. Aan iedereen die meedoet wordt een kleine bijdrage gevraagd om groene initiatieven in de stad te ondersteunen. Er zijn drie groenprojecten genomineerd. In onze deelgemeente is dat het Wollefoppenpark.
In Ommoord doet de wandeling als groene hotspots aan: de boerderij aan de Rotte, kinderboerderij De Blijde Wei, het Ommoordse Veld en de Wijktuin.
Wie niet de hele route wil lopen, maar in onze deelgemeente wil blijven kan de Alexanderwandeling, de Rotterdamse Veenweideroute lopen. Vanuit het Wollefoppenpark kan men via Ommoordse Veld en Wijktuin naar metro Romeynshof lopen. De beschrijving van deze wandeling is uitgegeven bij het NIVON en daar te verkijgen. Tevens bij het informatiepunt van de Bewonersorganisatie Ommoord in de Romeynshof of op kinderboerderij De Blijde Wei. Op 24 september ook bij de startbijeenkomst in het Wollefoppenpark.
Wie graag wil wandelen met een gids kan deelnemen aan de natuurwandeling van het IVN. De wandeling start om 10 uur bij metrohalte Romeynshof. Ben Huber en Paul Winckers nemen u dan mee voor een tocht van 2,5 uur door de Wijktuin en het Ommoordse Veld. Op de kinderboerderij wordt gepauzeerd voor een drankje.
Kinderboerderij De Blijde Wei organiseert op deze dag een tekenwedstrijd voor kinderen. Een jury zal beoordelen wie die dag het mooiste boerderijdier tekent. Nadere details volgen.

Geen opmerkingen: