donderdag 10 november 2011

MOP zonder kop

De MOP is in 2009 in het Ommoordse Veld gekomen door een burgerinitiatief van een groep jongeren. Onze werkgroep heeft zich op het standpunt gesteld dat het Ommoordse Veld voor iedereen is en dat er ook voor jongeren ruimte moet zijn om elkaar te ontmoeten. Wij hebben gepleit voor een multifunctionele ontmoetingsplek, omdat het ons de vraag leek of de jeugd waar het om ging nog lang behoefte zou hebben aan een ‘hangplek’.
Complicerende factor was dat in het Ommoordse Veld niet gebouwd mag worden en de jongeren wel een dak boven hun hoofd wilden. De deelgemeente heeft gezocht naar iets dat geplaatst zou kunnen worden als straatmeubilair. Bij de vormgeving, bij de plek waar de MOP geplaatst is, zijn de jongeren nauw betrokken geweest.
Nu heeft de rechter geoordeeld dat de MOP toch een vergunningplichtig bouwwerk is en dat de overkapping verwijderd moet worden. De bankjes, de tafeltennistafel en de prullenmanden kunnen blijven staan.
Wij zijn van mening dat de uitspraak van de rechter gerespecteerd dient te worden. De deelgemeente zou de uitspraak kunnen aanvechten. Omdat de MOP nauwelijks gebruikt wordt, lijkt ons dit een nutteloze strijd. Natuurlijk is het jammer van het geïnvesteerde geld. Daarmee heb je echter ook aan jongeren in Ommoord laten zien dat hun mening telt en dat zij serieus genomen worden. Dat kun je opvatten als een investering in de toekomst.

Geen opmerkingen: