zondag 13 juli 2014

North Sea Round Town in Ommoord groot succes

Dat Jazz populair is blijkt niet alleen uit een uitverkocht North Sea Jazz, maar ook uit de populariteit van North Sea Round Town. Wie geen kaartje kon bemachtigen voor Ahoy kon op diverse plekken in de stad terecht en deze keer ook in het Ommoordse Veld. Het Standard Jazz Quintet speelde mainstream jazz, nummers die iedereen bekend in de oren klinken en een breed publiek aanspreken.
Ondanks voorspellingen van pittige buien was het prachtig weer voor een concert, heerlijk om buiten te zitten en niet te warm.
Niet eerder waren er zoveel mensen afgekomen op een door ons georganiseerd concert op de Blijde Wei. Het waren er meer dan 300. De meeste mensen komen uit Ommoord, maar er waren ook bezoekers van verder weg. De bekendheid van North Sea Round Town speelt daar zeker een rol in. We hebben alle stoelen en banken aangesleept die wij ter beschikking hadden, desondanks moesten velen staan. De meeste mensen vonden dat niet zo erg, je loopt wat rond, maakt een praatje met bekenden en haalt wat te drinken bij de bar. De bar wordt bemand door de horecaondernemer van de kinderboerderij en is dit jaar professioneler van opzet.
Stadstoezicht kwam langs vanwege klachten van mensen die vonden dat er te veel auto's reden over het Kikkerpad en dat er niet goed geparkeerd werd. Musici moeten echter met hun instrumenten als keybord, contrabas en drumstel wel tot op de kinderboerderij rijden en meerdere mensen met een invalidenparkeerkaart rijden ook over het Kikkerpad. Graag horen wij een keer welke problemen dat oplevert. Stadstoezicht zag ook wel de buitengewoon goede sfeer bij het concert en wilde die niet bederven met bekeuringen. Zij lieten ons wel beloven dat het volgende keer anders gaat. Dat gaan we proberen te regelen.
Voor meer foto's van het concert kunt u terecht op de Facebookpagina van Ommoordse Veld Open & Groen.

Geen opmerkingen: