maandag 15 september 2014

Laatste concert van dit seizoen

Op 14 september, in de Rotterdamse parkenmaand, was het laatste zondagmiddagconcert van dit seizoen op kinderboerderij de Blijde Wei. Willem Blonk trad op met het Seylsteenensemble, een groep zangers uit Ommoord. Allemaal waren zij al eens met Willem op zeilreis geweest om meerstemmig te (leren) zingen. Dat ging ze nu uitstekend af. Het programma was gevarieerd, het begon met Ketelbinkie en het eindigde met Een meisje dat van Scheveningen kwam. Daartussen zaten o.a. liederen over de liefde en de natuur van Mozart en Mendelssohn. Maar ook het Schotse Skye boat song waarbij Willem prachtig de link van de historie van de redding van bonnie prince Charlie naar de actualiteit van het Schotse "Yes or No'-debat wist te leggen.
Het was prachtig weer, de geiten en de pauw hielden zich deze keer rustig en er was een enthousiast publiek. Onder hen tot verrassing van de vele Ommoorders twee heel speciale gasten, de heer en mevrouw Aboutaleb genoten mee van het concert. Na afloop van het concert prees de burgemeester de zangers maar ook alle vrijwilligers die dit soort evenementen mogelijk maken.
Een mooiere afsluiting van het seizoen hadden wij ons niet kunnen wensen. Wij hopen volgend jaar weer een reeks concerten te kunnen organiseren.

Geen opmerkingen: